|日本語English中文
STUDIO STEPS
The original clients, Mr. and Mrs. Ishii, he was a sculptor and she was a painter. This was to be used as an atelier. They wanted to invite people over from time to time for concerts. They were acquaintances (or should I call them comrades) from the days of student protests. Though it had not been agreed upon, I wanted to create a house that was at the same time a facility that was useful for outside people. I would create a large space that was as open as possible to the outside world and make that an atelier-like place, or a place where a small concert could be held. The everyday living area would be concealed under that large space and invisible from the outside world. A house always has a place that is open to the outside world.


Mr. and Mrs. Fujii, who received this house from the Ishiis, use this large space as a living room. \"It is spacious and high-ceilinged and quite pleasant. Though it does get a bit cold in winter. We don\
Function
Housing
architects
Riken Yamamoto & Field Shop
structural eng.
Kojima Building Construction Firm
Site area
340 ㎡
Building area
96 ㎡
Floor area
143 ㎡
construction
1978.4